50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

קנאביס רפואי – איך מקבלים אישור ומשתמשים בו?

בשנים האחרונות עבר צמח הקנאביס שינוי תדמיתי של ממש והרבה מזה בזכות הנושא של קנאביס רפואי. עם השנים, נמצא כי קנאביס עשוי להקל על מגוון בעיות רפואיות, ואכן כיום יש רבים המשתמשים בו לצרכי הקלה, החל מחולי סרטן מסוגים שונים, דרך מתמודדים עם פוסט טראומה ועד לאנשים על הספקטרום האוטיסטי הסובלים מהתקפי אפילפסיה מזדמנים. ניכר כי עם הזמן, רופאים מאשרים ליותר ויותר חולים עם התוויות רפואיות שונות את השימוש בקנאביס, ומתוך כך נראה כי יותר ויותר אנשים מבקשים לקבל את האישור המיוחד לשימוש על פי חוק בקנאביס רפואי. אם מדובר על נושא שמעסיק גם אתכם וגם אתם מעוניינים להוציא אישור ולהשתמש בקנאביס לצרכים רפואיים, אנו רוצים לעשות מעט סדר בדברים, להסביר בכמה מילים על השימוש ולתת את הקווים הכלליים לקבל אישור לקנאביס רפואי.

איך משתמשים בקנאביס רפואי?

באופן כללי כשמדברים על קנאביס, האסוציאציה הראשונה שעולה בדרך כלל לראש היא של צריכה דרך עישון בג'וינט, לרוב גם בערבוב עם טבק. ככלל צריך לדעת שעישון – שריפה של חומרים מכל סוג שהוא והכנסתם לריאות היא פעולה מזיקה ולא בריאותית ועדיף להימנע ממנה, בטח כאשר מטרת השימוש היא רפואית להקלה ותחושה טובה יותר. על כן ישנן אפשרויות טובות הרבה יותר כגון מיצוי החומרים הפעילים בצמח באמצעות אידוי עם מכשיר שנקרא וופורייזר, שימוש בשמנים המופקים מהצמח, אכילה של מאכלים המכילים קנאביס וכן הלאה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל באשר לדרך המתאימה והטובה ביותר עבורכם.

 

כיצד מקבלים אישור לקנאביס רפואי?

אם כך, ישנן כמה דרכים שונות בהם ניתן לקבל אישור לשימוש בקנאביס רפואי:

מחלות סרטן:

שימו לב כי במקרים של מחלת סרטן מכל סוג שהוא ניתן לקבל אישור כמעט אוטומטי לשימוש בקנאביס רפואי ובכל מחלקה אונקולוגית ישנו לפחות רופא אחד המוסמך לתת את האישורים הללו.

דרך רופאים שהוסמכו לכך:

משרד הבריאות מסמיך רופאים באופן מיוחד לתת אישורים לקנאביס רפואי. כיום ישנם בערך 150 רופאים כאלו בתחומי התמחות שונים והמספר צפוי ללכת ולגדול עם הזמן. יש לגשת אל הרופא המתאים עם התיק הרפואי לבדיקה רפואית ואם הוא מוצא לנכון לאשר לכם, תוכלו לקבל ממנו אישור קנאביס רפואי.

המלצות מרופא פרטי והגשת בקשה:

אפשרות נוספת היא קבלת המלצה מרופא פרטי בתחום ממנו סובלים, אליו מצרפים סיכום מידע רפואי ודו"ח רכש תרופות מהשנה האחרונה.

איזה מחלות מאפשרות קבלת רישיון לקנאביס רפואי?

שימו לב כי מעבר למחלות הללו, ישנן עוד בעיות רפואיות אחרות רבות שעשויות לזכות ברישיון לשימוש בקנאביס רפואי, מקרים רפואיים כמו: כאבים חזקים וכרוניים מכל סיבה שהיא, איידס, טרשת נפוצה, פרקינסון, טורט, אפילפסיה, פוסט טראומה, פיברומיאלגיה או מחלות סופניות.

מנגד חשוב לדעת כי מי שסבל בעבר או סובל כיום מפסיכוזה פעילה, הפרעות חרדה, אנשים להם קרובי משפחה מדרגה ראשונה הסובלים ממחלות פסיכיאטריות גנטיות, אנשים הם היסטוריה של שימוש לרעה והתמכרות לסמים וכן חולים הנוטלים תרופות שעשויות להיות מסוכנות יחד עם שימוש בקנאביס, ככל הנראה לא יוכלו לקבל את הרישיון.

לסיכום

אין ספק ששינוי הגישה באשר לצמח הקנאביס ויתרונותיו הרפואיים הוא מצוין ומיטיב עם החולים. נכון, הדרך עוד ארוכה ובעתיד מקווים רבים לתהליך מהיר וקל יותר מאשר התהליך של ימינו, אך נראה בהחלט כי כבר היום ניתן להגיש בקשה ולקבל רישיון לשימוש בקנאביס רפואי. בהצלחה!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים נוספים

לא מוותרים על חיי חברה

נגישות