50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

קרן פנסיה: המדריך המלא לעובדים מעל גיל 60

מי שעבד כל חייו וגם מי שלא שמר על רצף בתעסוקה, בוודאי רוצה לקראת גיל הפרישה מהן הזכויות שלו. ואכן יש לא מעט אנשים בגיל השלישי שלא יודעים מה מגיע להם בכול הנוגע לפנסיה ולפרישה לגמלאות. אז מה צריך לדעת לגבי פנסיה?

הנה מספר דגשים:

עובדים שהגיעו לגיל הפרישה יכולים לבצע משך כל חייהם הפרשות לפנסיה בעוד שעבור עצמאיים הפרשה כזאת היא חשובה. בישראל, על המעסיק להשתתף עם העובד בהפרשות לקרן הפנסיה בעוד שאת הפנסיה אפשר להתחיל לקבל בגיל הפרישה או בפרישה מוקדמת. בכול מקרה, פנסיה צוברים ומקבלים כל החיים וכל זמן שעובדים בעבודה זמנית או קבועה. ההפרשות הן חובה ונועדו לדאוג לכלכלה ופרנסתם של אנשים שהגיעו אל גיל הפרישה.

כיצד פועלת קרן פנסיה?

קרן פנסיה פועלת בהפקדה חודשית כאשר הקרן מפועלת על פי תקנון הקרן שבוחרים. לעמית שמקבל את הפנסיה – הלוא הוא עובד שיצא לגמלאות, יש זכות לבחור את הקרן והוא משלם את דמי הניהול והחיסכון. העמיתים ערבים זה לזה שתמיד יהיה כסף בקופה תוך שבזמן הפרישה תתחלק הקרן בכול חודש לסכום שעליו להיות גבוה מהסכום החודשי שהופרש במידה והקרן תהיה בעלייה. בזמן התשלום הקרן מחולקת בין כל החוסכים והמוטבים על פי מסלולי ההשקעה שנבחר עבור על ידי העמית.

קרן פנסיה: המדריך המלא לעובדים מעל גיל 60

מי זכאי לקרן פנסיה?

לקרן פנסיה זכאים עובדים שנקלטו לעבודה לפני גיל הפרישה, ומדובר בנשים וגברים מגילאי 67 שהגיעו לפרישת חובה או פרשו מוקדם במקרה של פנסיונרים צעירים. גם מי שהגיע לגיל הפרישה וממשיך לעבוד יקבל בכול חודש את תשלומי הפנסיה המגיעים לו.

הפרשות של המעסיק לפנסיה

אם עבדתם משך שנים או תקופה קצרה בכול עסק, משרד או עבודה, דעו כי המעסיק חייב להפריש עבורכם את דמי הפנסיה ולעשות זאת תוך התחשבות בבחירה שלכם בנוגע לחברת הביטוח דרכה תרצו להפריש תשלומים לקרן הפנסיה.

שיעור ההפרשות הוא של 18.5 אחוזים מהשכר כאשר 6 אחוזים מפריש העובד ו12.5 אחוזים מפריש המעסיק. כאשר אתם מגיעים לגיל הפרישה אמורים להיות לכם כספים בקרן פנסיה שיופרשו על בסיס חודשי אל חשבון הבנק שלכם.

ומה עם עובדים שהתחילו לעבוד לאחר גיל הפרישה

בישראל יש לא מעט אנשים שמחליטים לעבוד גם לאחר גיל הפרישה ואף מתחילים לעבוד או מוצאים עבודה חדשה לאחר הגיל האמור. במקרים כאלה תהיה זכאות לקרן פנסיה במידה ופוטרו ממקום העבודה הקודם לפני שהגיעו לגיל 67 ובמידה ואינם מקבלים קצבאות או גמלאות מהמוסד לביטוח הלאומי.

איתור חסכונות וקרנות השתלמות

חשוב לדעת שמלבד תשלומי פנסיה קיימים אפשר לנסות לאתר בגיל הפרישה גם חסכונות, קרנות השתלמות, חסכונות פנסיוניים וקופות גמל. כיום אפשר לבצע את הבירורים באמצעות אנשי המקצוע שעוסקים במימוש זכויות פנסיוניות שיסייעו לברר בנוגע ל פנסיה חודשית, קצבאות, מענקים, חופשה שנתית, פיצויים ממקום העבודה וכו'. כך תוכלו לבלות את גיל הפרישה ברווחה ובראש שקט.

מאמרים נוספים

לא מוותרים על חיי חברה

נגישות