50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

אין גיל להגשמת חלומות: איך פותחים עסק עצמאי קטן?

דווקא עכשיו שיש לכם ניסיון חיים עשיר, דווקא בשלב זה כאשר אתם יודעים מה עושה לכם טוב והיכן אתם פורחים, דווקא עכשיו כאשר הילדים עזבו את הקן ואף דווקא עכשיו שאתם עומדים בפתחו של פרק חדש בחיים, זהו בדיוק הזמן להאמין בעצמכם ולעשות מעשה. אז אם גם אתם כבר זמן מה חושבים על פתיחת עסק משלכם, מוזמנים לגלות שזה סיפור הרבה פחות מפחיד ומעיק ממה שנוטים לחשוב. יש לכם שאלות בנושא? מוזמנים להבין מהו התהליך, למי כדאי לפנות, על איזה היקף הכנסה מדובר (כאשר מכוונים לעוסק פטור), האם כדאי לשלב עבודה נוספת ועוד. כל המידע מוגש עבורכם פה בצורה מסודרת, שלב אחר שלב.

עוסק פטור או מורשה – מה מתאים?

ראשית נציין שאם לא צופים שתכניסו בשנה מעל ל 102,292 ש"ח (הסכום מתעדכן מדי שנה), ואם לא צופים הוצאות משמעותיות בעת פתיחת העסק, בהחלט נכון להתמקד בפתיחת עוסק פטור. מתלבטים? התייעצו עם רואה חשבון (בהחלט הגיע העת למצוא אחד שנחשב ידידותי עבור עסקים חדשים), אם כי גם תוכלו לקבל ייעוץ לפתיחת עוסק פטור כאן, ואף כאן תזכו לכך שייבצעו עבורכם את סך השלבים שנוגעים לפתיחת תיק באופן מקצועי, וזאת מבלי שתידרשו להוריד טפסים ולהתרוצץ בין המשרדים של רשויות המיסים.

 

אין גיל להגשמת חלומות: איך פותחים עסק עצמאי קטן?

 

כך מתנהלים מול רשויות המיסים

מבקשים לפעול לבד? היו מוכנים לפתוח תיק במע"מ, וזאת באמצעות מילוי טופס 821 ושאר מסמכים משלימים, כגון ת"ז, אישור הסמכה רלוונטי וחוזה שכירות רלוונטי לעסק. בנוסף, היו מוכנים לפתוח תיק במס הכנסה, וזאת באמצעות טופס 5329 ובקשה לפטור מניכוי מס במקור (טופס 2542), כאשר גם כאן המסמכים הנ"ל נחוצים. לבסוף יש לפתוח תיק בביטוח לאומי, וזאת באמצעות טופס 6101 (דין וחשבון רב שנתי). מבקשים לפעול לבד? בהחלט אפשרי, אם כי מצריך מעט התרוצצות והשקעה לצד הקפדה. העובדות בשטח מספרות שהרוב הגדול בוחר להיעזר בליווי של גוף מקצועי, ואכן נראה שיש לכך סיבה. כמו כן, טוב לדעת שבכול הנוגע לפתיחת תיק בביטוח לאומי ניתן להתנהל באופן מקוון. כיצד עוד ניתן להתייעל ללא סיוע מקצועי? ניתן להוריד מראש את סך הטפסים הנדרשים עבור מס הכנה ומע"מ.

חשוב לדעת!

חדשים בתחום? חשוב שתדעו מספר דברים! כיום אין צורך להוציא קבלה ידנית, אלא תוכנות מקוונות מובילות להתנהלות יותר נוחה ומסודרת וגם מוזילות את ההוצאות. מה עוד? משנת 2017 גם עצמאיים מחויבים להפריש פנסיה, כאשר עד למחצית מהשכר הממוצע במשק יש להפריש כ-4.45% ומעבר לכך יש להפריש כ-12.55%. מה עוד? לעצמאיים יש אפשרות להצהיר אודות הוצאות עסקיות, עובדה שבתום השנה ממזערת את תשלומי המיסים. כאן ראוי לדעת שניתן להחשיב את ההוצאות הבאות: קניות לעסק, הוצאות אחזקה, הוצאות שיווק ואפילו תרומות. עוד נציין שאין למהר להחליט האם פותחים עסק פטור או מורשה, וזאת כי אם תבחרו לפתוח עסק מורשה בטעות, לא תוכלו להתחרט מהיום למחר, ויש לכך השלכות כלכליות.

מקשיבים לתחושת הבטן

לבסוף נציין שפתיחת עסק פטור היא אכן הזדמנות נהדרת להגשים חלום, ובו זמנית לבחון אפיק פרנסה שעשוי להתגלות כרווחי. כמו כן, חלק מהיופי בעסק עצמאי זה שאין מנהלים על הראש, כך שניתן לעבוד לפי הלו"ז שלכם, כך שבין היתר ניתן לשלב עבודה כשכירים. מבקשים לצאת לדרך? זה בהחלט מרגש, ואף טוב לדעת שהמדינה באה לקראתכם, כך שניתן להתנהל מול רואה חשבון רק מדי שנה. מה עתה? מוזמנים להתנהל בחוכמה ולתת הזדמנות לתחושת הבטן שלכם. בהצלחה!

מאמרים נוספים

לא מוותרים על חיי חברה

נגישות