50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

מזנקים קדימה: כל מה שחברות סטרטאפ ויזמים צריכים לדעת על זירת הזנק

רשות החדשנות היא רשות לאומית ותיקה, אשר פועלת לקידום חדשנות בתעשייה בישראל, במגוון דרכים. אחת הדרכים החשובות ביותר, היא תמיכה שמוצעת ליזמים וסטארט אפים בתחילת דרכם. במה זה מתבטא? הכול בהמשך המאמר.

עוזרים לצאת לדרך

הרשות מציעה שירותי עזר במסגרת זירת הזנק, אשר מיועדת עבור מגוון גורמים, שמעוניינים לפתח יוזמה חדשה. זאת, כולל יזמים וסטרטאפים שנמצאים בתחילת הדרך ואף תאגידים (להקמת מעבדות ו"חממות"). באמצעות זירת הזנק לחברות סטארטאפ, רשות החדשנות מסייעת עם פיתוח הרעיון הראשוני למוצר. כל זאת כאמור בשלב הראשוני של הדברים, כסיוע והכנה לשלבים מתקדמים יותר של גיוס כספים, פיתוח ומכירות. זירת ההזנק של רשות החדשנות מסייעת בעזרת הכלים העיקריים הבאים: מענקי מו"פ, חממות ומעבדות.

המסלולים שמסייעים

זירת ההזנק של רשות החדשנות מפעילה מגוון מסלולי סיוע, כגון:

מסלול Seed

מקדם השקעות מסוג Seed (הון ראשוני) ביוזמות טכנולוגיות חדשות עם סיכון גבוה. מדובר על סטרטאפים שנמצאים בשלב מוקדם בדרכם, עדיין לא גייסו יותר מ-5 מיליון ש"ח, אך חתמו מזכר הבנות עם משקיע הון סיכון מנוסה. בסיכון גבוה, הכוונה למשל לפיתוחים שהם חלק משוק בהתהוות (ולכן עתידו במיוחד מעורפל), פיתוח בתחומים עם רגולציה מחמירה או מצב שבו יידרש טווח זמן ארוך במיוחד להטמעה.

 

 

מסלול מעבדות לחדשנות טכנולוגית

מסייע ליזמים בתחילת דרכם לבצע "הוכחת היתכנות" לרעיון שהם מפתחים. זאת, כולל מסלולי משנה בתחומים סייבר ופינטק, הגנת הסביבה וקיימות, "בריאות דיגיטלית" וכן Bio Convergence.

מסלול חממות טכנולוגיות

מסלול חממות ליזמים, אשר "מתקשים בגיוס הון פרטי וזקוקים לתמיכת החממה בהפחתת הסיכונים". רשות החדשנות תספק להם את כל התשתיות להקמת חברה ולפיתוח הרעיון. היזמים שפונים למסלול זה, אינם נדרשים להיות בעלי חברה לפני שהמיזם אושר על ידי הרשות.

מסלול תנופה

מסייע ליזמים עם מענק למחקר ופיתוח ראשוניים, לפני פיתוח אב טיפוס או הוכחת היתכנות. המענק הוא לכל היותר עד 85% מהתקציב המאושר ועד לתקרה של 100,000 ש"ח (או 200,000 ש"ח אם מדובר בתחום ה-Bio Convergence).

מסלול חממות ביוטכנולוגיות

מתמקד ספציפית ביוזמות בתחום הביוטכנולוגיה. מיועד לכמה סוגי פונים, כולל יזמים שמעוניינים להקים סטארט אפ בתחום זה וכן סטארט אפים מקומיים בבעלות יזמים פרטיים שמעוניינים לפתח מוצר ביוטכנולוגי.

ישנם מסלולים נוספים וכדאי לשים לב, שחלקם מיוחדים מאוד. למשל "מסלול לקידום חדשנות טכנולוגית בעיר באר שבע", אשר מטרתו היא חיזוק וביסוס מעמד העיר באר שבע, כמוקד תעשייה עתירת ידע.

כיצד פונים

אתר הרשות לחדשנות מציע מידע רחב ונוח מאוד להתמצאות. זאת, כולל לגבי תהליכי הפניה אליו, באופנים שונים ולמגוון המטרות בהן הוא תומך. כפי שתראו, פעילות הרשות מחולקת ל"זירות" שונות, דוגמת זירת ההזנק במקרה של יוזמות בתחילת הדרך. כדאי לקחת בחשבון, שהרשות מסייעת לעסקים מסוגים ובמצבים נוספים, באופן אשר עשוי יהיה להתאים לכם גם בעתיד. עוד תמצאו באתר, מידע על שלבי הטיפול בבקשה לגבי כל מסלול, כולל הקריטריונים להערכתה. כדאי לעבור על האתר ביסודיות ולהבין ממנו, מה מתאים עבורכם וכיצד להמשיך הלאה. שימו לב גם לאפשרות של התאמה אישית של מסלול תמיכה. זהו מנגנון שאלות אינטראקטיבי באתר, אשר יסייע לכם להבין מה מתאים למצבכם.

לסיכום

חברות סטרטאפ ויזמים חייבים להתחיל מהיכן שהוא וההתחלה מהווה עבורם שלב קריטי. החלטות אשר יילקחו בשלב זה, עשויות להיות גורליות לעתיד המיזם כולו. לכן, כדאי ומומלץ מאוד ליצור קשר עם רשות החדשנות ולראות, האם וכיצד תוכלו לשתף פעולה.

נגישות