50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

לא מדברים על זה: בריחת שתן אצל גברים

בריחת שתן אצל גברים

דליפת או בריחת שתן היא תופעה גורמת למבוכה רבה בקרב הסובלים ממנה ולכן היא לא מאוד מדוברת אך זה לא הופך אותה לשכיחה פחות.

בריחת שתן היא תופעה שקיימת אצל גברים מעל גיל 65 בדרך כלל ונשים צעירות לאחר לידה. תופעה. אם אתם סובלים ממנה חשוב שתדעו שאתם לא לבד וניתן להתגבר על התופעה במספר אפיקי טיפול.

כיצד נזהה בריחת שתן?

ישנם מספר סימפטומים שיכולים להעיד על בריחת שתן: תחושת חוסר שליטה במתן שתן, ביקורים תכופים מהרגיל בשירותים ודליפת שתן לא רצויה.

בריחת שתן אצל גברים – למה זה קורה?

כדי להבין מדוע נגרמת בריחת שתן אצל גברים יש להכיר מעט את מנגנון השתן. בסוף מערכת השתן נמצאות שלפוחית השתן שהיא שריר דמוי שקיקי שנמצא באגן הירכיים וכן השופכה, שעוברת דרך בלוטת הערמונית והיא סוגר המאפשר לנו לשלוט על הוצאת שתן.

וכעת, לאחר שהכרנו מעט את מבנה מנגנון השתן, נעבור לגורמים לבריחת שתן בקרב גברים:

בריחת שתן במאמץ

פעולות מסוימות המאמצות את תוך הבטן עלולות לגרום לבריחת שתן. פעולות אלו כוללות צחוק חזק, התעטשות, מאמץ פיזי כגון הרמת משקלים כבדים וכדומה. כמו כן, בריחת שתן זו יכולה להיגרם מהיחלשות רצפת שרירי האגן, נטילת תרופות מסוימות וביצוע פרוצדורות אורולוגיות.

ערמונית מוגדלת

הערמונית ממוקמת בסמוך לשופכה, שם היא מוסיפה נוזל לזרע לפני השפיכה. עם השנים עשויה הערמונית לגדול וללחוץ על השופכה, מה שעשוי לגרום לדליפת שתן. בדיקה סדירה של הערמונית אמורה לגלות אם הערמונית שלכם מוגדלת והיא הסיבה לבחירת השתן.

מעבר ניתוח בערמונית

לאחר ביצוע ניתוח בערמונית בדרך כלל השרירים באזור רצפת האגן נחלשים באופן זמני ולעיתים נגרם נזק מסוים לשופכה, מה שמביא לקושי בשליטה על הסוגרים ובריחת שתן.

גירוי מופרז

גירוי מופרז של האיבר עשויה לגרום לתכיפות גבוהה יותר של מתן שתן וצורך לבקר בשירותים גם כאשר שלפוחית השתן אינה מלאה. מצב זה גורם לחוסר יכולת לעכב את פעילותה של השלפוחית, ובכך לבריחת שתן.

מילוי יתר של שלפוחית השתן

לפעמים נוצר מצב של מילוי יתר בשלפוחית השתן כתוצאה מחסימה של מוצא השלפוחית שיכולה להיגרם ממספר סיבות, כגון הגדלת הערמונית שכבר הזכרנו, חולשה בשרירי השלפוחית, מחסור תחושה בשלפוחית (קורה אצל חולי סוכרת) ועוד. כמו כן זיהום בדרכי השתן עלול לגרום לגירוי יתר בהטלת שתן וזאת בעקבות גירוי דלקתי של רירית השלפוחית. כתוצאה מכך נחלשת השליטה על השתן ועלולה לקרות בריחת שתן.

איך מטפלים בבריחת שתן?

אם אתם סובלים מבריחת שתן ההמלצה שלנו היא לפנות לרופא ולקבל ייעוץ על אודות מצבכם. קיימים מספר אפיקי טיפול לבריחת שתן, שבמידה רבה נקבעים בהתאם לגורם לבעיה. אלו הם הטיפולים המקובלים לבריחת שתן:

טיפולים התנהגותיים: הרגלים שלכם יכולים להשפיע על מידת השליטה שלכם בשופכה. כך למשל, שתייה מוגברת, צריכת קפאין וצריכת נוזלים גבוהה לפני השינה עלולים לגרום לבריחת שתן, וטיפול התנהגותי שמסייע לכם להפחית התנהגויות אלו עשוי לעזור.

חיזוק שרירי האגן: כאמור, במקרים רבים בריחת שתן נגרמת עקב שריר אגן חלשים ולכן חיזוק שרירי האגן עשוי לטפל בבעיה. טיפול זה כולל תרגילים ופיזיותרפיה מדי יום לחיזוק שרירי האגן. חשוב לקבל ליווי של פיזיותרפיסט או איש מקצוע לטיפול.

הטלת שתן יזומה: מומלץ לבקר בשירותים גם כשאתם לא מרגישים צורך להטיל שתן וזאת כדי שהלחץ על מנגנון השתן יפחת ויוקל עליכם לשלוט בסוגרים.

אמצעי ספיגה: זה אמנם לא פתרון לבעיה, אך אמצעי ספיגה כגון תחתונים סופגים ישפרו את איכות חייכם עד שהבעיה תיפתר.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים נוספים

לא מוותרים על חיי חברה

נגישות