50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

סובלים מכאבי בטן? אולי יש לכם כיב קיבה

סובלים מתופעה של כאבי בטן, חוסר תאבון ותחושה כללית רעה? ובכן, אם מדובר בכאבי בטן תכופים שמתרחשים באופן קבוע, ישנו סיכוי גבוה מאוד שאתם חלק מהסטטיסטיקה. ע"פ הנתונים, מעל ל-15% מהאוכלוסייה מאובחנים עם כיב קיבה (אולקוס) אשר נוצר כתוצאה מזיהום שמקורו בחיידק הליקובקטר, תזונה לקויה או שימוש בתרופות. תופעה של כאבי בטן המתרחשים לרוב בחלק העליון של הבטן הם כאבים נפוצים יותר מכפי שחשבתם, בייחוד בקרב בני 60-50. כאבי בטן שמתרחשים על רקע של כיב קיבה נוצרים בעקבות המגע של הכיב עם החומציות של הקיבה, כאשר במחלק מהמקרים מדובר בכאב חד שמשבית מפעילות או יוצר בעיות במערכת העיכול.

מהם התסמינים של כיב קיבה?

כאמור, התסמין המרכזי והבולט ביותר הוא כאב בטן שמחמיר עם הזמן, בייחוד כאשר הבטן ריקה או בשעות הלילה. אם אתם סובלים מירידה בתאבון שיוביל גם לירידה דרמטית במשקל. במידה וכאבי הבטן חוזרים באופן תכוף, ירידה בתאבון ובמשקל כמו גם בחילה והקאות, נדרש לגשת באופן מידי לרופא לטובת אבחון האם אכן מדובר בכיב קיבה שנוצר בעקבות חיידק הליקובקטר. מדובר בחיידק נפוץ שמתיישב במערכת העיכול ובייחוד ברירית. מאחר והפעילות של החיידק מחלישה באופן דרמטי את עמידות הקיבה לסביבה של חומציות, נוצרים כיבים. את החיידק מוצאים אצל מעל ל-65% מבני ה-60 פלוס, כאשר בארצות המערב כמו גם בישראל השכיחות של החיידק נאמדת ב-10% ועד ל-50%. הדרך להתמודד עם החיידק כמו גם עם כיב קיבה היא קודם כל על ידי אבחון המתבצע על ידי גסטרולוג, כאשר בתזונה להליקובקטר חשובה מאוד לטובת התמודדות עם החיידק כמו גם עם כיב הקיבה, וזאת בשל העובדה כי במידה ולא מטפלים התסמינים עלולים להחריף עד לכדי אשפוז בבית החולים, כתוצאה ממצבי חירום הכוללים הקאות תכופות המלוות גם בדם, צואה שחורה וכן כאב בטן עז המחייב פנייה מיידית לטובת קבלת טיפול רפואי בבית החולים.

סובלים מכאבי בטן? אולי יש לכם מכיב קיבה

כיצד מטפלים בכיב קיבה?

הטיפול בכיב קיבה ובחיידק הליקובקטר בפרט מתבצע במספר מישורים. המישור הראשון הוא מישור תרופתי המתבצע באמצעות אנטיביוטיקה, וזאת מתוך מטרה לחסל את החיידקים. אם אכן נמצא כי כיב הקיבה נוצר כתוצאה מנוכחות של חיידק הליקובקטר, חשוב מאוד לבצע שינויים בהרכב התזונה שלכם וזאת מאחר ולתזונה יש השפעה דרמטית על היכולת להתמודד עם התסמינים, וזאת מאחר ולא ניתן להיפטר מהחיידק רק באמצעות תרופות. בנוסף, לתזונה יש יכולת להפחית באופן משמעותי את התסמינים של כיב הקיבה, ועל כן יצירת קשר עם תזונאית המתמחה בתחום של טיפול בכיבי קיבה כמו גם חיידק הליקובקטר היא חיונית לטובת יצירה של תפריט תזונה מותאם אישית. שימוש בנוגדי חומצה כמו גם במזון לא מתועש יכול מאוד לסייע לכם להתמודד עם כאבי הבטן שלא רק גורמים לכאבים עזים אלא גם להשבתה מפעילות, מאחר והכאבים מחריפים ככל שהם אינם מטופלים.

לסיכום

כיב קיבה שנוצר כתוצאה מהימצאות של חיידק הליקובקטר עשוי להוביל למצבים חמורים שמגיעים עד לכדי אשפוז בבית החולים, בעקבות החרפה של כאבים, ירידה דרסטית במשקל וכן בחילות והקאות המלוות גם בדם. אם אתם חשים בכאבים שרק הולכים ומתגברים, זכרו כי אין מדובר בגזרת גורל אלא באמצעות אבחון אצל הרופא כמו גם תפריט תזונתי מותאם אישית ניתן בהחלט ליצור הקלה משמעותית עד לכדי היעלמות מוחלטת של הכיב אשר לרוב חולף מעצמו כאשר מטפלים בו בצורה נכונה ומבוקרת.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות