50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

5 סימנים לכך שאתן בגיל המעבר

שינויים במצב הרוח, בעיות שינה וגלי חום – אם התסמינים האלה מוכרים לכן היטב, ואתן נמצאות בגילאי ה-40 וה-50 שלכן, כנראה שאתן נמצאות במה שקרוי "גיל המעבר". גיל המעבר הוא למעשה התקופה בחיים שבה האישה מפסיקה לקבל ווסת, ומדובר בתהליך הדרגתי שעשוי לארוך כמספר שבועות או כמספר חודשים, ולעתים אף כמה שנים. אז, כיצד תדעו שאתן בגיל המעבר? לפניכן מספר סימנים מובהקים לכך.

גלי חום

אחד הסימנים המזוהים ביותר עם גיל המעבר הוא הופעתם של גלי חום. למעשה, מדובר בתחושה של חום פתאומי המתפשט בגוף וגורם להזעה מוגברת ולסומק בפנים. לעתים, גלי חום עלולים להיות מלווים בתסמינים נוספים, כמו דופק מהיר או צמרמורות. כמו כן, גלי חום עשויים להתרחש גם במהלך הלילה, מה שמכונה "זיעת לילה", ותופעה זו יכולה להביא להפרעות שינה מטרידות מאוד. אם גם אתן סובלות מתסמיני גיל המעבר, חשוב שתדעו שבמרכז הרפואי שערי צדק קיימת מרפאה לגיל המעבר המיועדת לנשים בגילאי 60-40 ומציעה מענה ראשוני למגוון בעיות.

אי סדירות במחזור החודשי

תקופת גיל המעבר היא תקופה שמאופיינת בלא מעט שינויים הורמונליים, כמו ירידה ניכרת בהפרשת ההורמונים הנשיים – אסטרוגן ופרוגסטרון. שינויים אלה יכולים להוביל לתופעה ידועה בגיל המעבר, שבה חלים שינויים בסדירות המחזור החודשי של האישה. המחזור החודשי עלול לדלג על מספר חודשים ואז לשוב להיות סדיר למשך תקופה קצרה, וגם וסת כבדה או קלה מהרגיל יכולה להעיד על כניסתכן לגיל המעבר.

ירידה בחשק המיני

כפי שנכתב בפסקה הקודמת, תופעות רבות של גיל המעבר קשורות בשינויים הורמונליים. הירידה בהפרשת האסטרוגן יכולה להשפיע לא רק על המחזור החודשי, אלא גם על החשק המיני של האישה. איך זה קורה? אסטרוגן הוא הורמון שאחראי, בין היתר, על שמירת הנרתיק לח. כשחלה ירידה בהפרשתו של הורמון זה, האישה עלולה לסבול מיובש נרתיקי. יובש זה יורגש בעיקר במהלך קיום יחסי מין והוא עלול לגרום ליחסי המין להיות כואבים יותר, מה שבהחלט יכול לגרום לירידה משמעותית בחשק המיני.

 

 

דחיפות במתן שתן

עם הירידה באלסטיות ובלחות של רקמת הנרתיק של הנשים, גם רירית השופכה יכולה להינזק ולהתחיל להידלדל. רצפת האגן, שמהווה רשת שרירים תומכת עבור השופכה, הולכת ונחלשת וכתוצאה מכך חלה דחיפות מוגברת בצורך להטיל שתן. לכן, נשים רבות בגיל המעבר עשויות לחוות קושי בהתאפקות ובצורך מוגבר להתפנות.

הפרעות במצב הרוח

דיכאון ושלל הפרעות במצב הרוח הן תופעות נפוצות ומוכרות המאפיינות את גיל המעבר. השינויים ההורמונליים משפיעים, בין היתר, גם על הפרשתו של כימיקל בשם "סרוטונין", הגורם לתחושות של הנאה ואושר כאשר הוא מופרש במוח. לכן, גם מצב הרוח מושפע מאוד מגיל המעבר ומהשינויים ההורמונליים ונשים רבות מדווחות על תנודות קיצוניות במצב רוחן.

סיכום

לסיכום, בדומה לגיל ההתבגרות בו נשים מקבלות את המחזור החודשי לראשונה וחוות שינויים גופניים והורמונליים קיצוניים המשפיעים עליהן, כך גם בגיל המעבר. כל אישה שמגיעה לסוף גיל ה-40 צפויה להתחיל את תקופה גיל המעבר ולחוות לפחות כמה מהתסמינים שצוינו לעיל, כך שאם גם אתן חוות תסמינים אלה ומרגישות שהם פוגעים באופן ניכר באיכות חייכן, אנחנו ממליצים לכן לפנות למרפאת גיל המעבר במרכז הרפואי שערי צדק, בתקווה ששם תוכלו לקבל מענה הולם למצבכן. רק בריאות!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

מאמרים נוספים

לא מוותרים על חיי חברה

נגישות