50+ שנות ניסיון

הבית החדש של גילאי 50+

איך אפשר לטפל בתסמיני גיל המעבר?

גיל המעבר הוא תהליך ביולוגי טבעי שמסמן אבן דרך משמעותית בחיי האישה שכן הוא מסמל את סוף שנות הפוריות שלה. תהיתם אי פעם מה בדיוק קורה במהלך גיל המעבר? ככל שנשים מתקרבות לשלב זה, רמות ההורמונים שלהן, במיוחד אסטרוגן ופרוגסטרון, מתחילות להשתנות ובסופו של דבר לרדת, ולכן ישנם מגוון שינויים פיזיים ורגשיים. שינויים אלה יכולים להביא לתסמינים שונים שעשויים להשפיע על הרווחה הכללית של האישה. במאמר זה תוכלו לגלות מהם הסימפטומים של גיל המעבר ומהן אפשרויות הטיפול היעילות שיכולות לעזור לנשים בשלב המעבר הזה בקלות. אז בואו נתחיל!

מהו גיל המעבר?

גיל המעבר מתייחס להפסקה קבועה של הווסת המסמנת את סוף שנות הפוריות של האישה. הוא קורה כשהשחלות כבר לא משחררות ביציות, וכך רמות האסטרוגן והפרוגסטרון יורדות. גיל המעבר מאושר לאחר שאישה לא קיבלה וסת במשך 12 חודשים רצופים. המעבר לגיל המעבר, המכונה פרימנופאוזה, נמשך בדרך כלל מספר שנים וכולל תנודות הורמונליות הגורמות לתסמינים שונים.

מהם תסמיני גיל המעבר?

במהלך השלבים בגיל המעבר נשים עשויות לחוות מגוון של תסמינים שיכולים להשתנות בעוצמתם ובמשכם שאפשר להפחית אותם עם ייעוץ מרופא, ניתן להזמין תור באתר דוקתורים. תסמיני גיל המעבר הנפוצים הם:

  • גלי חום והזעות לילה: תחושות חום פתאומיות ועזות המלוות לעיתים קרובות בהסמקה וזיעה הן סימן ההיכר של גיל המעבר. תחושות אלה יכולות לשבש את השינה ולגרום לאי נוחות.
  • מחזורים לא סדירים: ככל שגיל המעבר מתקרב, המחזור החודשי עלול להיות לא סדיר עם דימום קל או כבד יותר או מרווחים ארוכים או קצרים יותר בין המחזורים.
  • יובש ואי נוחות בנרתיק: ירידה ברמות האסטרוגן עלולה להוביל ליובש בנרתיק, גירוד וכאב במהלך קיום יחסי מין, ולהשפיע על רווחתה המינית של האישה.
  • שינויים במצב הרוח: תנודות הורמונליות במהלך גיל המעבר יכולות לתרום לשינויים במצב הרוח, עצבנות, חרדה, ואפילו דיכאון.
  • הפרעות שינה: נשים בגיל המעבר חוות לעיתים קרובות קשיים להירדם, להישאר ישנות או להשיג שינה נינוחה, ולהוביל לעייפות וישנוניות במהלך היום.
  • אובדן עצם ואוסטאופורוזיס: לאסטרוגן תפקיד מכריע בשמירה על בריאות העצם, ולכן דעיכתו במהלך גיל המעבר עלולה להגביר את הסיכון לאוסטאופורוזיס ושברים.

 

 

כיצד לטפל בתסמיני גיל המעבר?

למרבה המזל, ישנן מספר אפשרויות טיפול זמינות כדי להקל על תסמיני גיל המעבר ולשפר את איכות החיים של האישה. חשוב להתייעץ עם רופא כדי לקבוע את הגישה המתאימה ביותר בהתבסס על הצרכים האישיים וההיסטוריה הרפואית. הינה מספר אפשרויות טיפול יעילות:

  • טיפול הורמונלי חלופי: טיפול זה כרוך בנטילת אסטרוגן בלבד או שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון כדי להחליף את ההורמונים שאינם מיוצרים עוד בשחלות. הוא יכול להקל ביעילות על גלי חום, יובש בנרתיק ותסמינים אחרים הקשורים לגיל המעבר. עם זאת, הוא לא מתאים לכולן, ואת הסיכונים הפוטנציאליים ואת היתרונות יש לשקול בזהירות.
  • תרופות לא הורמונליות: תרופות מסוימות, כגון מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין סלקטיביים (SSRI) ומעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין נוראפינפרין (SNRI), שפותחו במקור לטיפול בדיכאון וחרדה, נמצאו כמפחיתות גלי חום ומשפרות את מצב הרוח במהלך גיל המעבר.
  • אסטרוגן בנרתיק: עבור נשים הסובלות מיובש ואי נוחות בנרתיק, טיפול מקומי באסטרוגן במינון נמוך בצורת קרמים, טבעות או טבליות יכול לספק הקלה בעזרת הצערת רקמות הנרתיק.
  • שינויים באורח החיים: שינויים פשוטים באורח החיים יכולים להשפיע לטובה על תסמיני גיל המעבר. אלה כוללים פעילות גופנית סדירה, שילוב פירות בתזונה ותזונה בריאה עשירה בסידן וויטמין D, טכניקות הפחתת מתח, כגון יוגה או מדיטציה, והימנעות מטריגרים, כמו קפאין ומזונות חריפים, שיכולים להחמיר גלי חום.
  • טיפולים משלימים: חלק מהנשים מוצאות הקלה בתסמיני גיל המעבר באמצעות טיפולים משלימים, כמו דיקור סיני, תוספי צמחים (למשל, קוהוש שחור) ושיטות מבוססות מיינדפולנס. עם זאת, חיוני לדון באפשרויות אלה עם הרופא לפני השימוש.
  • עידוד ולמידה: גיל המעבר יכול להיות תקופה מאתגרת מבחינה רגשית עבור נשים. חיפוש עידוד מחברות, משפחה או קבוצות תמיכה, וללמוד על השינויים המתרחשים במהלך גיל המעבר יכולים לעזור להקל על החרדה ולהקל על מעבר חלק יותר.

לסיכום

אימוץ גיל המעבר כחלק טבעי מהחיים ומציאת דרכים יעילות לנהל את הסימפטומים יכול לשפר מאוד את הרווחה הכללית של האישה ואת איכות החיים. באמצעות פנייה להדרכה מרופא ואפשרויות הטיפול השונות, כמו טיפול הורמונלי חלופי, תרופות לא הורמונליות ושינויים באורח החיים, נשים יכולות להקל ביעילות על תסמיני גיל המעבר ולהחזיר לעצמן את השליטה על גופן ורגשותיהן. בנוסף לכך, הכרת טיפולים משלימים וחיפוש תמיכה מיקירים או מקבוצות תמיכה יכולים לספק נוחות והבנה נוספות במהלך שלב זה. זכרו, גיל המעבר אינו משוכה שיש להתגבר עליה, אלא פרק חדש שיש לאמץ בהעצמה ובחן.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות